2011. március 30., szerda

Márai Sándor: Sértődöttek. A hang - Jelenlegi ára: 2 040 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Sértődöttek. A hangA könyv listaára: 2490 Ft. Leírás:
Első ízben 1947-ben (Bp., Révai, 1947. ) látott napvilágot Márai Sándor életművének egyik legkiemelkedőbb alkotása, melyben még egyetemesebbé, még történetfilozofikusabbá teszi az Idegenekben felvázolt problematikát. Garren Péter író Párizsban él (Márai sok önéletrajzi elemet is belelopott ebbe a regénybe). Európában születtem, tehát hős vagyok. A tiszta igazat akarom itt most felírni - vallja a harmincas évei derekán járó főszereplő, aki a francia város értelmiségi köreinek jól ismert alakja. Immár tizenkét esztendő telt el a nagy háború óta, az író látja ugyan az általa oly nagyra becsült polgári kultúra rothadásának jeleit, érzi a kontinens-szerte növekvő feszültséget, ám - társasági ismerőseihez hasonlóan - egyfajta andalító álomvilágban él, melyben a boldogabb jövő európai harmóniája sejlik fel. Ezt azonban csak az első fejezet végére tudjuk meg, a regény ugyanis in medias res kezdődik. A lakása ablakában cigarettázó író egy utcáról beszűrődő rádióadásban meghallja a hangot. Hitler hangját. És a hang különös hatást gyakorol rá. Hozzá szól személy szerint, s minden emberhez, aki e pillanatban hallgatja. Szó nincs még világháborúról, még azt sem tudja, ki és miről beszél, de valami elkezdődött. Ennek az elkezdődésnek a regénye a mű, mely nem véletlenül váltotta ki a korabeli hazai kritika heves támadását. Garren Péter alakja jól mintázza a kialakuló diktatúra hatását az igazi írókra. A tömeg betört az irodalomba, az igazi írók számára - olvashatjuk a fülszövegben - csak e lázadás sértődött szemlélése maradt. Ez a kötet mindent elmond, amit akkor mondani akartam. Nem tehetek hozzá semmit igaz, ha ez a könyv egyszer véget ér számomra, nagyon nehéz lesz még írni, másról írni - vallotta meg Márai Sándor Naplója egyik 1946-os bejegyzésében erről az írásáról. ISBN: 963-227-029-0A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 040 Ft

Az aukció vége: 2011-04-02 23:27
. Márai Sándor: Sértődöttek. A hang - Jelenlegi ára: 2 040 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése